Nymf, puppor och liknande

Nymf efterliknar oftast insekter i tidigt stadie på väg från bottenvegationerna upp till ytan för att utvecklas till dagsländer och andra flygfä. En nymf kan imitera just de olika sländornas nymfer. Flymf är en blandning av våtfluga (eng:fly) och nymf (eng:nymph), med en fluffigt dubbad kropp av hår och ett mjukt hackel.

Fisket med nymf sker oftast med en flytlina eller intermediate med nymfen bara några centimeter under vattenytan. Linan handtvistas in med små korta ryck. Fiskarna tar ofta väldigt, väldigt försiktigt. Känns nästan som om de suger in nymfen i munnen. 

Den där virveln som vinden ibland skapar på vattenytan kan mycket väl vara en fisk som vänder strax intill din nymf.

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Montana nymf

Standard mönster med anor och finns i många fångstrapporter genom tiderna. Montana nymf är ett legendariskt nymfmönster. Dess storleken lockar många fiskarter som öring, regnbåge, stor harr och abborre.
15,00 kr

Green Peter Caddis Emerger

Från början ett irländskt mönster för våt fluga, torrfluga och streamer. Även som caddis pupa har den visat vad den går för.
15,00 kr

Guld ribbat haröra

Standard mönster med anor och finns i många fångstrapporter genom tiderna. Guldribbad haröra är ett flugbindningsmönster som fiskas under vattenytan. Det är antingen en våtfluga eller nymf.
15,00 kr