Om Kings Meadow

Om Kings Meadow
Drömmen om Kings Meadow har funnits inom mig hela mitt liv. Den enkla anledningen är att jag sällan hittat det jag sökte för mitt flugfiske.
De fabrikstillverkade flugspöna var inte tillräckligt personliga. Om man köper ett flugspö från en duktig tillverkare ser spöet ut som de vill. Inte som jag vill. Därför byggde jag om många spö i min ungdom. Jag vill gärna berätta min historia för dig. Vi kanske delar många åsikter.

Med ett litet kort ljusblått ABU-spö, en ABU-Matic 60 och en låda med några ABU-drag så var jag klar för min introduktion av fritidsfisket. Det var i början av 60-talet. Till hösten skulle jag börja skolan. Jag fick följa med min storebror ut och fiska. Mestadels åkt vi till en plats som kallades för ”Ön” vid Limhamn utanför Malmö.
Alla sa; – Låt honom hålla på. Det går snart över.

Mot mitten av 60-talet var det dags att möta flugfiske för första gången. Min äldre bror umgicks i en krets med flugfiskare. Det var så roligt att få följa med dem ut och fiska. Dels var de äldre killar, men de höll även på med annan typ av fiske som var så mycket mer spännande än haspelfiske, tyckte jag. Jag fick vid flera tillfällen prova på att kasta med flugspö. Det resulterade i att jag köpte ett vinrött Daiwa flugspö i glasfiber, en Shakespeare 2531 och en Cortland 444 WFF6.
Alla sa; – Låt honom hålla på. Det går kanske över.

När tiden flyttat in oss i 70-talet var det enbart flugfiske för min del. Familjen hade flyttat Dalarna och det fanns många fina fiskevatten runt om i bygden där vi bodde. Favoriten var Sättersbotjärn i Grycksbos Fiskevårdsområde. Samlingen av flugspö hade vuxit. Det var nu tre flugspön, fyra rullar och under några år även knutit egna flugor.
Alla sa; – Låt honom hålla på. Eventuellt det går över.

Mot slutet av 70-talet valde min då blivande, senare även riktiga svåger och jag att bygga egna flugspö. Vi fick välja färg på lindningarna, typ av öglor, krokhållare och handtag. Helt efter egna åsikter och uppfattningar. Det var därefter som frågorna hopade sig; – Varför ser alla flugspö likadan ut? – Är det ingen som vill sätta sin personliga prägling på sina flugspön?
Genom åren har det sedan blivit ett flertal flugspö byggda till fiskevänner efter båda deras och mina åsikter. På den vägen är det.
Alla sa; – Låt honom hålla på. Förmodligen går det inte över, men han har hittat något som han tycker om.

Flugfiske är även ett sätt att kunna njuta ännu mer av stunden ute vid fiskevattnet. Affärsidén för Kings Meadow är att förstärka upplevelserna vid fiskevattnet. Både före, under och efter fisket. Det är därför som jag säger; Kings Meadow – en smak av det goda livet.

Kings Meadow affärsidé
Meningen med flugfiske är att njuta av stunderna ute i vår underbara natur. För att det ska bli den där underbara stunden som det är tänkt har Kings Meadow holistiskt perspektiv ”före – under – efter” fiske. Men även hur vi agerar och medverkar för det bästa för naturen och människan.
Därför är målsättningen för Kings Meadow – en smak av det goda livet.

Och jag säger, jag kommer att hålla på. Det kommer inte att gå över.

Välkommen till Kings Meadow önskar

Jan Jansson