Om Kings Meadow

Du köper inte en Ferrari eller en Rolls Royce för att det är en bil. Du köper för att bilen har vad du vill betala för. Resonemanget och filosofin är det samma för Kings Meadow.

Kings Meadow startades på grund av att jag inte hittade det jag sökte. Önskan var att hitta flugspö som passar min personlighet, med snygg design så som jag vill att flugspö ska se ut och med de egenskaper som jag värdesätter. Det är säkert fler än jag som vill profilera sina flugspö efter sina erfarenheter, åsikter och önskningar.
Fabriksbyggda flugspö är säkert bra, men ger inte det lilla extra. Men lösningen finns.

Kings Meadow bygger egna spö utifrån mer än 50 års flugfiske.
Med erfarenheter, kunskaper och åsikter blandat med önskningar och värderingar skapas moderna flugspö. Materialet i spöna väljs därför utifrån olika mixar av målsättningar och önskarningar. Just nu finns det både split canespö och grafitspö. 

Jag har pysslat med flugfiske i mer än 50 år. Binder flugor, bygger egna flugspö, har gjort egna håvar och knivar. Det är ett sätt att leva.
Fiskat i en mängd olika fiskevatten runt om i en flera länder. Samlat på mig mycket erfarenheter, kunskaper, funderingar och önskningar. Plötsligt kom känslan att det var dags och tid för att skapa flugspö med "det lilla extra" även till andra.
Man kan även kalla "det lilla extra" för Känsla. Det är upplevelsen i att få titta på detaljerna på flugspöet, njuta av att få kasta med det, få drilla en fisk med flugspöet och känna stor förnöjelse med totalupplevelsen efter en lång fiskedag när man kommer hem.

Upplevelsen från en underbar fiskedag börjar med förberedelserna.
Välja ut det rätta flugspöet för dagen, välja flugorna som man vill prova och att välja fiskevattnet för dagens fiske.
När man så står vid fiskevattnet kan man låta sig helt uppslukas av fisket och njuta av stunden. Just där. Just nu.
Väl tillbaka hemma efter fisket ska man kunna njuta av minnena av upplevelsen över en god bit mat och dryck. Men även längre fram i tiden ska minnet av fiskestunden ge mersmak. Fisket ska sätta krydda på vardagslivet.

Hela livet går ut på att få njuta.

Kings Meadow - en smak av det goda livet.